Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakież to aromatyczna, jakiż to ma świeży smak a jaki aromat...to co pokazują zdjęcia to mało, zapach, smak, wygląd. Wszystko w jednym prostym daniu.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 47
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 592
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 47
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 47
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 352
Składniki
Składniki łączymy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok 10-15 min aby smaki się połączyły.
W tym czasie możemy przygotować dorsza. ok 20-30 dag. dorsza pieprz, sól 1/2 łyżeczki oleju Dorsza delikatnie myjemy i suszymy na papierowym ręczniku. Oprószamy świeżo mielonym pieprzem (UWAGA nie solimy bo puści wodę). Na rozgrzaną patelnię kładziemy kawałek pergaminu do pieczenia który skrapiamy olejem. Na pergamin delikatnie wykładamy dorsza i smażymy po ok. 3-4 min z każdej strony (przy zmianie strony pomagamy sobie pergaminem - dorsz jest tak delikatny że musimy to zrobić ostrożnie żeby się nie rozpadł). Pod koniec smażenia oprószamy dorsza solą.
Gotowego dorsza polewamy obficie gremolatą.