Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane kalarepki"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 50 minut
Ryż wrzucić na posolony wrzątek. Gotować 20 minut. Kalarepki obrać, przepołowić, wydrążyć miąższ (nie uszkodzić ścianek!). Gotować 12 minut w lekko posolonej wodzie. Miąższ kalarepek zalać posolonym wrzątkiem. Gotować 15-20 minut. Zmiksować na gładko z wywarem, wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą, pieprzem i musztardą. Sos gotować jeszcze 3 minuty. Dodać posiekany estragon i trybulę.
Filety z łososia pokroić w drobniutką kostkę, smażyć 2 minuty na mocno rozgrzanym oleju. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać z ryżem. Wydrążone kalarepki napełnić farszem. Ustawić w żaroodpornej formie. Kalarepki polać łyżką sosu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 5 minut. Udekorować ziołami. Podawać z pozostałym sosem.Źródło: Życie na gorąco