Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety rybne w boczku"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1151
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1977
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2389
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2813
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 239
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1151
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1977
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2389
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2813
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 239
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Listki rukoli i szpinaku przebierz, opłucz starannie pod bieżącą wodą, a następnie osusz w wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Natkę umyj, oderwij listki, posiekaj.
Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, krótko przesmaż. Gdy zacznie zmieniać kolor, dodaj szpinak oraz rukolę. Szybko przesmaż razem, zdejmij z ognia.
Ryby spraw, opłucz starannie, osusz, natrzyj solą oraz pieprzem. W środek każdej tuszki włóż porcję cebuli z rukolą i szpinakiem (jeśli kupiłaś filety, ponacinaj je, tworząc kieszenie). Każdą rybę (lub filet) owiń boczkiem, zepnij wykałaczką lub obwiąż.
Na patelni rozgrzej resztę oleju. Opiecz ryby z każdej strony, zdejmij z patelni. Do pozostałego na patelni tłuszczu wlej białe wino, chwilę ogrzewaj, na koniec wmieszaj masło. Sos dopraw solą i pieprzem, włóż ryby. Ogrzewaj 2 min. Dekoruj pomidorkami.Źródło: Świat kobiety