Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać 8 łyżek oliwy, drożdże sól i miód rozpuścić w szklance ciepłej wody. Płyn dodać do mąki, ugniatać przez około 10 min, w razie potrzeby dodać wody. Ciasto odstawić do wyrośnięcia na 60 min.
Przygotować formę około 24x17 cm, nasmarować oliwą. Ciasto podzielić na 1/3 i 2/3. Większy placek ułożyć na dnie i na nim układać nasze ulubione dodatki, przyprawić ziołami. Całość przykryć drugim plackiem i dokładnie zlepić brzegi. Ciasto odłożyć jeszcze na godzinę do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez około 30 min. Podawać na gorąco z ulubionymi sosami.