Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuska tarta porzeczkowa"
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 34
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 33
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 94
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 79
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 206
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 34
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 33
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 94
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 79
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 206
Składniki
Ciasto rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Potem przełóż je na stolnicę oprószoną mąką. Cienko rozwałkuj. Formę do tarty wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem. Spód tarty gęsto ponakłuwaj widelcem, aby nie wybrzuszył się podczas pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 225 st. Piecz ok. 20 minut.
W tym czasie porzeczki opłucz, osusz, oderwij od gałązek. Proszek budyniowy wymieszaj z 1 szklanką mleka. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Rozsmaruj ją na przygotowanym spodzie. Posyp porzeczkami. Odstaw do wystudzenia. Przed podaniem tartę posyp cukrem pudrem i udekoruj miętą.Źródło: Tina