Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z miętą"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 741
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 262
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 827
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 741
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 79
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 262
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 827
Składniki
Jabłka pokrój, zalej ledwo wodą w garnku. Dodaj sok z limonek i 1/2 posiek. mięty, duś do miękkości. Misę przykryj gazą, przywiąż ją do brzegów. Przełóż na nią jabłka i zostaw na 12 godz., aby spłynął sok. Dodaj cukier (na każde 600 ml soku 45 dag cukru). Doprowadź wolno do wrzenia i gotuj 10-15 min. Sprawdź, czy kropla galaretki upuszczona na talerz zastyga. Jeśli tak, dodaj resztę posiekanej mięty, wymieszaj. Przełóż do słoików, spasteryzuj.Źródło: Świat kobiety