Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gulasz indyczy"
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 978
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2521
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1745
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 207
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 139
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 978
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2521
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 1745
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 207
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 139
Składniki
około 30 minut
Cukinię, umyć, pokroić w grubą kostkę. Filet z indyka opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać łyżeczkę margaryny. Wrzucić cukinię, smażyć 2-3 minuty. Limonkę przekroić na pół, wycisnąć sok. Do cukinii dołożyć pomidorki koktajlowe i smażyć 1-2 minuty. Pod koniec warzywa oprószyć pieprzem i solą.
Zdjąć z patelni.
Rozgrzać drugą łyżeczkę margaryny. Wrzucić mięso i, mieszając, zrumienić je. Podlać śmietaną, bulionem oraz sokiem z limonki. Gotować ok. 20 minut na małym płomieniu.
Kolendrę posiekać. Na patelnię z mięsem wrzucić serek topiony, mieszać, aż się rozpuści i sos zacznie gęstnieć. Dodać pomidorki z cukinią. Zagotować i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Gotowe danie posypać kolendrą. Udekorować kwiatkami nasturcji. Podawać z żytnimi bułeczkami.Źródło: Życie na gorąco