Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz indyjski z imbirem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10531
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 897
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4911
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10531
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 897
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4911
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
60 minut • Porcja 360 kcal • Koszt porcji ok. 3,90 zł • Przepis dla 4 osób.
Umyte i osuszone piersi pokrój w grubszą kostkę. Przygotuj marynatę: wymieszaj imbir, przeciśnięty przez praskę czosnek, kurkumę, ostrą paprykę i oliwę.
Włóż do niej pokrojone piersi, przemieszaj i odstaw na minimum godzinę (jeśli masz taką możliwość, zostaw na dłużej.
Rozgrzej patelnię, wyłóż masło i podsmaż na nim kurczaka na złoto.
Rodzynki namocz i dokładnie osącz.
Śmietanę wymieszaj z cukrem i cynamonem. Zalej nią podsmażonego kurczaka i podgotuj kilka minut. Pod sam koniec dodaj odsączone rodzynki i sok z limonki. Zagotuj.
Tak przyrządzonego kurczaka podawaj z ugotowanym na sypko ryżem, najlepiej jaśminowym lub basmati i listkami świeżej kolendry.Źródło: Kobieta i życie