Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam rodzince kluski śląskie w różnym wydaniu, z koperkiem, z przecierem pomidorowym oraz zwykłe. Kluski pulchniutkie a za razem bardzo smaczne.
praska, garnek, miska,
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 61
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Po ugotowaniu odlać wodę, przecisnąć przez praskę. Wyrównać powierzchnię a następnie na powierzchni zaznaczyć cztery części (ja robię sobie taki krzyż), jedną wyjąć i położyć na pozostałych ziemniakach a w puste miejsce wsypać skrobię czyli mąkę ziemniaczaną. Dodać sól , jajko ,całość dokładnie wymieszać. Po dokładnym wymieszaniu ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać przecier pomidorowy, do drugiej dodać posiekany koperek, a trzecią zostawić zwykłą. Z każdej porcji formować kluski. Zagotować wodę dodać soli i na gotującą wodę wrzucić kluski. Kluski można gotować razem lub każde osobno.
Kluski podczas gotowania.