Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa z kalarepką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Filet skrop sokiem z cytryny i natrzyj czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posyp solą i kolorowym pieprzem. Odstaw na 30 minut. Ziemniaki, cebulę i kalarepkę obierz, umyj, pokrój w kostkę. Kalafior oczyść, opłucz, podziel na różyczki.
Cebulę zeszklij na maśle. Dołóż pozostałe jarzyny. Chwilę razem podsmaż. Potem zalej bulionem i gotuj ok. 25 minut.
Olej rozgrzej. Smaż na nim mięso ok. 10 minut. Warzywa wraz z wywarem zmiksuj. Zupę przypraw solą i białym pieprzem. Rozlej do miseczek. Filet pokrój w plasterki. Włóż po kilka do każdej porcji zupy. Posyp posiekaną kolendrą.Źródło: Tina