Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed wyjazdem "sprzątamy" lodówkę. Właśnie wtedy, zawsze powstają niesamowicie pyszne dania.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3329
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 90
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3329
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Kapustę szatkujemy. Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i musztardą. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Ziemniaki obieramy. Paprykę kroimy w słupki. Dymki kroimy wzdłuż na pół. Ser kroimy na plasterki. W naczyniu żaroodpornym układamy kapustę, na niej pulpety, dymki, ziemniaki, paprykę i ser. Całość zalewamy gorącym bulionem, zapiekamy pod przykryciem 45 min ( w zależności od wielkości ziemniaków można wydłużyć czas pieczenia, najlepiej sprawdzić widelcem, czy są miękkie ) w temperaturze 190°C. Podajemy na ciepło z posiekanym koperkiem.