Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta pekińska, mięso z kaczki, kasza orkiszowa i mamy pyszne danie. Polecam na co dzień i od święta.
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 40
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 39
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 112
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 87
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 214
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 40
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 39
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 112
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 87
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 214
Składniki
Umyte i osuszone filety z kaczki włożyć do rękawa do pieczenia i natrzeć ziołami prowansalskimi i solą. Zostawić w lodówce na ok 20 min. Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 50 min. Wystudzić mięso i przepuścić przez maszynkę. Zmielone mięso przełożyć do rondelka i dodać 200 g serka topionego oraz 4 łyżki wody. Podgrzewać, mieszać aż serek się rozpuści i powstanie jednolita masa. Dodać jeszcze majeranek, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Kasze ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Przełożyć do rondelka. Dodać 200 g serka topionego i 4 łyżki wody. Podgrzewać i mieszać aż serek się rozpuści. Dodać majeranek, pieprz czarny i sól. Kapustę pekińską przekroić wzdłuż. Nie odcinać piętki. Umyć, osuszyć. Unosić po kolei liście kapusty i smarować na przemian to kaszą, to mięsem. Do wyczerpania składników. Kapustę ścisnąć i zawinąć szczelnie w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka godzin. Schłodzoną kapustę ułożeniu na półmisku i pokroić w poprzek na porcje ok 1,5 - 2 cm. Smacznego.