Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mięciutką karkówkę pieczoną w przepysznej marynacie keczupowej
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Wszystkie składniki na marynatę przełożyć do miski i dobrze wymieszać. Mięso umyć i pokroić w grubsze plastry. Cebulę pokroić w piórka. Do dużej miski przełożyć mięso, pokrojoną cebulę oraz marynatę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na jakieś pół godziny. Po tym czasie karkówkę wyłożyć na płaską i szeroką blaszkę do pieczenia i piec w 200C przez ok 1,5 h. Ostatnie pół godziny zmniejszyć temp do 180 C. Czas pieczenia może być jednak różny- wszystko zależy od piekarnika i od grubości pokrojonego mięsa. Karkówkę w takiej marynacie można upiec również w sezonie letnim na grillu:) Karkówka po upieczeniu jest mięciutka a podczas pieczenia można ze 2 razy ją przewrócić. Smacznego!