Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i krucha karkówka, zapiekana z pieczarkami , koncentratem pomidorowym z ketchupem oraz różnymi przyprawami. Przepis prosty, może nie tyle szybki co smaczny lecz nieskomplikowany.
blaszka, nóż, miseczka do wymieszania przypraw,
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Pieczarki obrać i pokroić w pół plastry, a cebulę po obraniu pokroić w kostkę. Koncentrat wyłożyć do miseczki dodać ketchup , oregano, majeranek cukier oraz sól i pieprz do smaku, całość wymieszać do połączenia składników. Karkówkę po umyciu i osuszeniu pokroić w plastry, przyprawić przyprawą do karkówki , pieprzem i solą. Następnie plastry ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Na każdym rozłożyć porcję pokrojonych surowych pieczarek oraz porcję pokrojonej cebuli. Na wierzch nakładać koncentrat pomidorowy wymieszany z ketchupem oraz przyprawami. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny, a (najlepiej do miękkości mięsa). Podawać do drugiego dania lub jako smaczną przystawkę .
Pyszna karkówka gotowa do podania.