Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kieszonki schabowe to nic innego niż kotlety faszerowane warzywami i serem. Mięso jest wilgotne i soczyste, a połączenie tych smaków przypadnie do gustu każdemu.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Pieczarki pokrój w kosteczkę. Brokuła umyj i ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do przestudzenia. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy. Podsmaż cebulkę do zeszklenia, a następnie dodaj pieczarki. Trzymaj całość na ogniu do momentu odparowania wody. Zdejmij patelnię z palnika. Brokuła bardzo drobno posiekaj i przełóż na patelnię. Kiedy farsz będzie już nieco chłodniejszy, wmieszaj także tarty ser. Dopraw do smaku wszystkimi przyprawami.
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój je w plastry o grubości ok. 1,5-2 cm. Każdego kotleta natnij z boku, nie przecinając końców. W ten sposób stworzysz kieszonki. Możesz lekko je rozklepać dłonią, ale dopiero po nacięciu.
Faszeruj mięso przygotowanym wcześniej farszem, pozostawiając trochę wolnego miejsca, by móc skleić kieszonkę od góry.
W jednym głębokim talerzu roztrzep jajka, a do drugiego wsyp bułkę tartą. Panieruj kieszonki schabowe dwukrotnie – najpierw w jajku, a potem w bułce. Na patelni rozgrzej olej na wysokość ok. 1-1,5 cm. Smaż kotlety na złoty kolor z obu stron na małej mocy palnika. Danie podawaj na ciepło, z ulubionym dodatkiem skrobiowym i surówką.