Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Konfitura agrestowo-porzeczkowa"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 67
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 84
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 67
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 84
Składniki
Porzeczki umyj i oderwij szypułki. Agrest umyj, przebierz i pokrój na połówki.
Wszystkie owoce wsyp do głębokiego garnka. Dodaj konfitury fix, cukier biały oraz trzcinowy i wymieszaj. Od czasu do czasu, mieszając, doprowadź całość do wrzenia i gotuj jeszcze około 3-5 minut, w zależności jak twardy jest agrest.
Gotową, gorącą konfiturą napełnij słoiki do wysokości brzegu. Zakręć szczelnie i odwróć je do góry dnem.
Gdy dobrze wystygną, odstaw w chłodne miejsce. Smacznego!
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Super TV