Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kopytka polane przesmażonym masłem z bułką tartą posypane cukrem smaczne danie obiadowe bezmięsne dzieci je uwielbiają.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 568
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 37
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 71
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 332
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie, przeciśnij przez praskę. Stolnicę posyp mąka, wyłóż ziemniaki, dodaj mąkę, jajko i sól, zagnieść ciasto. Z ciasta formuj wałeczki i krój ukośnie kopytka.
W garnku zagotuj wodę, kopytka wrzucaj na wrzącą osoloną wodę i gotuj około 3 minuty od wypłynięcia. Wyjmuj za pomocą łyżki cedzakowej
Na patelni rozgrzej masło dodaj bułkę tartą i przesmaż na złoty kolor opcjonalnie możesz dodać cynamon jeśli lubisz. Ciepłe kopytka polej masłem z bułką tartą i posyp cukrem. Smacznego.