Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne kotlety z poledwicy. Moze mi ktos zarzucic, ze zmarnowalam takie mieso, ale powiem Wam, ze pyszne bardzo bylo. Zawsze jedzac schabowego najbardziej smakowal mi ten maly kawaleczek z boku - poledwiczka wlasnie, wiec postanowilam zrobic cale kotlety z poledwicy. Pycha!!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3331
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1182
Składniki
Poledwice myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdluz ( w najszerszym miejscu) ale nie do konca. Rozkladamy, a nastepnie dokonujemy jeszcze dwoch podluznych naciec. Dzielimy poprzecznie na 3 albo 4 czesci, rozklepujemy pod folia i dajemy do miski. Dodajemy marynate: olej 2 lyzki, sok z cytryny 2 lyzki, sol, pieprz oraz przecisniety przez praske czosnek. Mieszamy i odstawiamy do lodowki do nastepnego dnia. Nastepnego dnia kotlety panierujemy w mace, jajku i bulce tartej, smazymy na maselku pod przykryciem. Pycha!!