Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem to lubiana szczególnie przez dzieci alternatywa dla klasycznych krokietów z kapustą i grzybami. Duża ilość ciągnącego się sera i dobrze doprawione pieczarki to przepis na smaczne i wyjątkowo udane danie.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Przygotuj naleśniki. Wszystkie składniki na ciasto umieść w misce i zmiksuj ze sobą na gładką masę. Odstaw na ok. pół godziny. Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju. Usmaż cienkie naleśniki na złoto z obu stron. Odkładaj na talerz do ostygnięcia.
Przygotuj farsz. Cebulę obierz i bardzo drobno posiekaj. Pieczarki oczyść i pokrój w dość drobną kostkę. Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju. Podsmaż cebulę do zeszklenia. Dodaj pieczarki i podsmażaj wszystko razem do całkowitego odparowania płynu. Zdejmij grzyby z ognia i odstaw do całkowitego ostudzenia. Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj go do zimnych już pieczarek i wymieszaj.
Złóż krokiety. Nakładaj po 2 łyżki farszu na każdego naleśnika. Boki złóż do wewnątrz, a następnie zwiń naleśnika w rulonik. Krokiety panieruj najpierw w mące, następnie w rozbełtanym jajku i na końcu w bułce tartej. Smaż naleśniki na rozgrzanym oleju. Krokiety z pieczarkami i żółtym serem podawaj na ciepło, z dodatkiem barszczu lub samodzielnie.