Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krucha tarta z kurkami i boczkiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 789
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 789
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 83
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
W międzyczasie wyłóż naczynie żaroodporne rozmrożoną tartą. Zrób w cieście dziurki i piecz około 10 minut.
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na suchej patelni. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, zeszklij na nim poszatkowaną cebulę, a na koniec dorzuć umyte kurki. Dopraw całość solą, pieprzem i dosyp posiekany koperek.
Ułóż farsz na cieście. Zalej go śmietaną wymieszaną z serem ricotta i posolonymi jajkami.
Wstaw przygotowaną tartę do piekarnika i piecz 20 minut.Źródło: Kurier TV