Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na schab ze śliwką nie musi być trudny i wręcz musi się udać. Prawdziwą sztuką jest takie pieczenie schabu, by po wyjęciu z piekarnika był nadal soczysty i nie stracił swojej sprężystości i aromatów. Poznajcie nasz przepis na schab ze śliwką!
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 336
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 617
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 336
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 175
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 617
Składniki
Schab naciąć ostrym nożem, tworząc niewielki otwór. Wysmarować kieszonkę musztardą i za pomocą trzonka drewnianej łyżki lub noża faszerować schab śliwkami.
W miseczce wymieszać przyprawy: czosnek w proszku, tymianek, majeranek, pieprz, sól oraz olej, powstałą marynatą natrzeć schab i odstawić do lodówki na 12 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 230 stopni i piec mięso przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 50 minut.
Mięso wyciągnąć z piekarnika i pozostawić na około 10-15 minut przed krojeniem aby soki się rozeszły. Podawać na ciepło lub na zimno.