Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak duszony w warzywach"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Składniki
• Kurczaka umyj, osusz, oczyść, osusz papierowym ręcznikiem. Posyp solą, czarnym pieprzem, ostrą papryką i rozmarynem. W szerokim rondlu rozgrzej tłuszcz. Układaj kurczaka. Pora i paprykę umyj. Cebulę i pora pokrój w talarki, paprykę w kostkę. Warzywa dołóż do kurczaka, podlej wodą tak, by mięso było do połowy zanurzone i przykryj pokrywką.
Duś pod przykryciem 40-50 minut, aż mięso będzie lekko odchodziło od kości. W razie konieczności podczas duszenia możesz podlać mięso niewielką ilością wody. Kurczaka podawaj z ryżem i duszonymi warzywami lub sałatą.Źródło: Dobry Tydzień