Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Lazania z truskawkami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 787
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 82
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 787
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 82
Składniki
Jajka umyj, rozbij, oddzielając białka od żółtek. Płaty makaronu gotuj chwilę w osolonym wrzątku, wyjmij i posmaruj olejem, aby się nie skleiły.
Twaróg rozgnieć widelcem lub zmiel w maszynce, a następnie utrzyj z żółtkami. Do powstałej masy dodaj 1/2 cukru oraz cukier wanilinowy i wymieszaj.
Białka ubij z pozostałym cukrem na sztywną pianę. Dodając po łyżce piany, połącz ją z masą twarogową.
Truskawki umyj, usuń szypułki i osusz. Maliny przełóż do miski z chłodną wodą, delikatnie opłucz i przełóż na ściereczkę, aby osączyć je z wody.
Dno brytfanny posmaruj roztopionym masłem, przykryj płatami makaronu i wyłóż część kremu twarogowego. Na nim poukładaj truskawki i maliny. Ponownie rozłóż płaty makaronu.
Na makaronie rozsmaruj kolejną porcję masy twarogowej i znów poukładaj truskawki oraz maliny. Przykryj makaronem, znów posmaruj twarogiem itp. Układaj warstwy do wyczerpania składników. Ostatnią warstwą powinien być krem twarogowy.
Lazanię piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 170° C ok. 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekaj aż nieco ostygnie. Podawaj na ciepło z polewą czekoladową lub truskawkową.
<strong>: 80 minut. Porcja: 595 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie