Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łosoś z kokosową posypką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 587
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 42
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 347
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 587
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 42
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 43
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 347
Składniki
Wymieszaj wiórki kokosowe, mąkę migdałową, roztrzepane białko jajka i posiekaną papryczkę. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rybę podziel na 4 części. Ułóż ją w żaroodpornym naczyniu. Na wierzch filetów wyłóż kokosową panierkę. Piecz 10 minut, następnie grilluj 2-3 minuty.
Rozgrzej olej na patelni, wrzuć pokrojony ziemniak i cebulę, smaż 3 minuty. Dodaj curry, imbir, czosnek, smaż 2 minuty. Dodaj mleko kokosowe i gotuj na małym ogniu przez 5-7 minut, aż sos zgęstnieje. Dodaj sok z limonki i cukier do smaku.
Podawaj rybę z sosem curry i brokułami ugotowanymi na parze, posypane krążkami dymki.Źródło: Olivia