Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne połączenie kolorowych świderków z aromatycznym i wyrazistym pesto bazyliowo - migdałowym. W daniu dominuje nuta prażonych migdałów, przeplatająca się z wyraźnym aromatem bazylii i czosnku oraz ostrą nutką włoskiego parmezanu.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Prażone migdały miksujemy w rozdrabniaczu lub dokładnie rozbijamy w moździerzu.
Do naczynia dodajemy czosnek, listki bazyliowe (z dwóch drzewek) i odrobinę oliwy z oliwek. Wszystko miksujemy dla odpowiedniego rozdrobnienia, ale nie dopuszczenia do konsystencji jednolitej papki.
Do rozdrobnionej bazylii i czosnku dodajemy starty parmezan, rozdrobnione migdały i dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek. Wszystko ponownie miksujemy dla odpowiedniego połączenia składników. Całość doprawiamy solą, białym pieprzem i dość sporą ilością świeżo zmielonego, czarnego pieprzu.
Makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy, dodajemy do niego wcześniej przygotowane pesto i dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu od razu nakładamy na talerze i podajemy. Makaron możemy dodatkowo posypać startym parmezanem. Życzę smacznego! :)