Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z wątróbką"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Czerstwą bułkę zalewamy zimną wodą. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na łyżce rozgrzanego oleju. Natkę myjemy, siekamy. Wątróbkę myjemy, kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
Mięso mielone, wątróbkę, cebulę, natkę, odciśniętą z wody bułkę, 1 jajko i musztardę wyrabiamy na gładką masę. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową. Wilgotnymi rękami formujemy z masy niewielkie, okrągłe kotleciki.
Drugie jajko roztrzepujemy widelcem. Kotleciki panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce tartej.
Smażymy na reszcie rozgrzanego oleju z każdej strony po cztery minuty.
Wartość odżywcza jednej porcji: 523 kcal, Białko: 28,1 g,, Tłuszcz: 22 g, Węglowodany:15 gŹródło: Rewia