Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z nadzieniem pieczarkowym, bardzo lubiany przez wielu smakoszy, podany z ziemniakami i marynowaną cukinią :)
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 319
Składniki
Kroimy cebule, paprykę i pieczarki w drobną kostkę. Na patelni z tłuszczem smażymy do miękkości pokrojone w kostkę cebule, paprykę i pieczarki. Przyprawiamy do smaku smażone składniki do farszu, studzimy i do ostudzonego farszu dodajemy 5 dkg sera mozzarello (wiórki) i mieszamy.
Doprawiamy mięso do kotletów, dodajemy jajka, bułkę tartą, sól pieprz, granulowany czosnek i wyrabiamy około 15 minut.
Formujemy kotlety robiąc płaskie placki z mięsa, nakładamy farsz i zlepiamy dokładnie formując podłużne kotlety.
Tak uformowane kotlety układamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami posypanymi koprem i natką pietruszki oraz cukinią marynowaną w plastrach.