Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Siekana pierś drobiowa w imbirowej marynacie, trochę warzyw i to wszystko zapieczone w kruchym cieście. Polecam.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 581
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 581
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 40
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 74
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 37
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 344
Składniki
Pierś kurczaka kroimy w kostkę mieszamy z przyprawami, przykrywamy i odstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin. Ciasto. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy rozkruszone drożdże, zioła, kawałki zimnej margaryny, młody jęczmień i wszystko rozgniatamy na kruszonkę. Potem wbijamy jajko, dodajemy sól, śmietanę i szybko zagniatamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie drobno siekamy mięso z marynaty. Formę 22 X 9 cm smarujemy margaryną i posypujemy mąką. Wyrośniętym ciastem wykładamy spód blaszki, na boki ciasto wałujemy, wycinamy paski szerokości 2,5 cm. Paskami okładamy boki formy i posypujemy kaszą manną. Ciasta jest trochę więcej, z reszty wycinamy zwierzątka lub inne wzorki.
Mi ni papryki krótko moczymy w gorącej wodzie, osuszamy. Kolby krótko gotujemy z dodatkiem kurkumy. Do posiekanego mięsa dodajemy roztrzepane jajko,, posiekany imbir, kaszę manną, mieszamy i wykładamy cienką warstwę na ciasto. Na mięso rozkładamy połówki dwóch papryczek, przykrywamy cienką warstwą mięsa, następnie pośrodku rozkładamy oliwki, wzdłuż nich kolby kukurydzy i paski trzeciej papryczki. Wszystko przykrywamy mięsem, posypujemy lekko zmielonym siemieniem lnianym, Zapiekankę pieczemy ok. 50 minut w 180 C.