Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wierzyłam, kiedy mama mówiła, że korzeń pietruszki po podsmażeniu świetnie smakuje. Zawsze używałam go do sałatek i zup, częściej gościła u mnie natka. O jego smaku przekonałam się ostatnio przyrządzając rybę, a mama mówiła prawdę - korzeń pietruszki po obróbce smakuje wyśmienicie. Polecam!!!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Składniki
Pietruszkę obrać, umyć i pokroić w słupki. Łyżkę masła rozpuścić na patelni, wrzucić pietruszkę, podsmażać przez ok. 5 minut. Na koniec doprawić solą i pierzem. Rybę opłukać, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem z dwóch stron. Na patelni rozpuścić dwie łyżki masła. Rybę obsmażyć delikatnie z każdej strony. Następnie przełożyć ją do naczynia żaroodpornego i przykryć pietruszką. Piec ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.