Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 571
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 571
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 39
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 337
Składniki
Cukinię kroimy w podłużne plastry, blanszujemy w gorącej wodzie z odrobiną soli, odsączamy na papierowym ręczniku.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy z mięsem mielonym, na łyżce oliwy. Na koniec smażenia dodajemy koncentrat lub keczup i doprawiamy do smaku.
W osobnym naczyniu mieszamy oliwki, przekrojone na pół lub na 3 części, rozdrobniony ser feta i ser żółty starty na grubych oczkach.
W naczyniu żaroodpornym układamy 1/2 ilości cukinii, 1/2 ilości mięsa mielonego, następnie znów cukinia i znów mięso. Na wierzch wysypujemy sery połączone z oliwkami.
Pieczemy ok 40 minut w 180 stopniach.