Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Możemy zrobić milion różnych naleśników. Zaczynając od różnych ciast po przeróżne farsze kończąc. Ja dzisiaj proponuję podstawowy przepis. Do takich naleśników pasuje zarówno słodki jak i wytrawny farsz.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 783
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 81
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 783
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 61
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 81
Składniki
Do miski wlewam mleko, dodaję jajka, sól i cukier – wszystko dobrze mieszam. Teraz dodaję mąkę i wodę i miksuję na gładką masę robocikiem. Gotowe ciasto ma konsystencję dosyć gęstej śmietany. Wstawiam je na 1/2 godziny do lodówki.
Na patelni rozgrzewam malutką ilość oleju – najlepiej byłoby użyć klarowanego masła. Małym strumyczkiem wylewam porcję ciasta na patelnię, tak aby pokryło całe dno, a w naleśniku nie było żadnych dziurek. Podsmażam na złoto i przewracam na drugą stronę.
Takie naleśniki możemy podawać z dżemem, nutellą, kremem, bitą śmietaną i owocami. Można tez dodać do nich pieczarki, ser, mięso. Można też zrobić z nich krokiety. Smacznego!!!