Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sposób na smaczny obiad :)
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 51
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 56
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 176
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 131
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 265
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 51
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 56
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 176
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 131
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 265
Składniki
750 ml mleka 3/4 szklanki wody mocno gazowanej 2 jaja 1 szklanka mąki orkiszowej 2 szklanki mąki pszennej płaska łyżeczka soli Składniki na naleśniki miksujemy w blenderze. Następnie smażymy, z obu stron. Farsz; 500 g. pieczarek 2 duże cebule 2 łyżki oliwki 1 łyżeczka bazylii 1 płaska łyżeczka papryki czerwonej słodkiej sól i pieprz do smaku Pieczarki płuczemy i kroimy na plasterki. Cebulę obieramy, kroimy w paski. Pieczarki i cebulę łączymy ze sobą, dajemy przyprawy, wlewamy oliwkę i smażymy. Sos; 100 ml śmietanki 30% 2 łyżki pesto z bazylii sól Śmietankę należy podgrzać i wymieszać z pesto. Można doprawić do smaku, według swoich upodobań. Na każdym naleśniku układamy farsz i zawijamy tak jak krokiety. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy bez przykrycia w 180* - 20 minut. Smacznego.