Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśnikowe kieszonki z mięsa z rosołu to doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z niedzielnego obiadu. Cudownie smakują z kubkiem czerwonego barszczu lub w towarzystwie ulubionych sosów.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 24
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 318
Składniki
Zacznij od przygotowania naleśników. Do miski wsyp mąkę, wlej mleko i wodę. Wbij jedno całe jajko. Dodaj szczyptę soli i olej. Składniki wymieszaj do momentu uzyskania gładkiego ciasta bez żadnych grudek.
Naleśniki smaż na dużej, dobrze rozgrzanej patelni z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj farsz do naleśnikowych kieszonek. Mięso z rosołu oddziel od kości i zmiel w maszynce. Jajka ugotuj na twardo, wystudź, obierz ze skorupki i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w kostkę podmaż na patelni z rozgrzanym olejem. Do podsmażonej cebuli dorzuć pokrojone w kostkę pieczarki. Składniki smaż do całkowitego odparowania wody. Na koniec do pieczarek dodaj posiekaną natkę pietruszki. Połącz zmielone mięso z ugotowanymi jajkami i podsmażonymi pieczarkami z cebulą. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem.
Farsz nakładaj łyżką na placki naleśnikowe. Zwijaj naleśniki na kształt trójkąta.
Przygotuj panierkę do naleśnikowych kieszonek. Do jednego głębokiego talerza talerza nasyp mąkę. Do drugiego wbij jajka i roztrzep je widelcem. Do trzeciego wsyp bułkę tartą. Naleśnikowe kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor z dwóch stron.
Naleśnikowe kieszonki z mięsa z rosołu serwuj z kubkiem czerwonego barszczu lub w towarzystwie ulubionych sosów.