Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne danie kuchni tajskiej łączące smak słodki, kwaśny i słony.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 66
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 559
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 66
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 29
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 324
Składniki
Oczyszczamy pierś z indyka i kroimy w kostkę i solimy. Następnie obtaczamy w mące. Tofu kroimy w kostkę około 0,5-1cm. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 min, potem odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Przygotowujemy mieszając sos rybny, sok z limonki, cukier i pastę z tamaryndowca. Jeśli jest za kwaśny dodajemy więcej cukru.
Na rozgrzanej patelni lub woku smażymy indyka, dodajemy tofu i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Na patelnie dodajemy dwa rozmącone jajka, mieszamy. Dodajemy sos i makaron. Smażymy do podgrzania makaronu i zdejmujemy z ognia. Na koniec dodajemy pokrojona dymkę i kiełki. Na talerzu posypujemy orzeszkami ziemnymi.
Dodatkowo można posypać świeżą kolendrą. Należy jeść od razu. Odgrzewany nie jest już tak smaczny.