Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 534
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1225
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2052
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2515
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2930
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 534
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1225
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2052
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 2515
Sernik bez pieczenia z truskawkami to wymarzony deser na upalne dni. Świetnie...
Odsłon: 2930
Składniki
Na patelni na oliwie podsmaż chorizo. Dodaj udka, zrumień, zdejmij. Obsmaż posiekaną cebulkę i paprykę. Dodaj ryż, smaż, aż się zeszkli.
Do ciepłego bulionu dodaj szafran. Zalej ryż. Zmniejsz ogień, gotuj, nie mieszając, 20 min.
Gdy ryż wchłonie większość płynu, dołóż mięso i owoce morza. Po 20 min wyłącz, przykryj na 15 min (owoce morza „dojdą”). Podaj z ćwiartkami cytryny.Źródło: Świat kobiety