Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarki w boczku"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 565
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 69
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 331
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 565
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 69
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 331
Składniki
Pieczarki oczyść starannie pod bieżącą wodą, jeśli chcesz obierz kapelusze ze skórki (nie jest to konieczne). Oczyszczone nóżki odkrój, drobno posiekaj. Przełóż do miseczki. Odkrój 3 dag bo czku, pokrój w kosteczkę.
Posiekany boczek wymieszaj z nóżkami pieczarek. Dodaj jajka oraz bułkę tartą. Na koniec wsyp posiekane listki natki. Masę wymieszaj starannie, dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Oczyszczone kapelusze pieczarek napełnij przygotowanym farszem.
Pozostały boczek pokrój tak, by powstało 12 podłużnych plasterków. Owiń nimi pieczarki z farszem. Blachę do pieczenia przykryj pergaminem lub folią aluminiową. Ułóż ostrożnie przygotowane pieczarki z boczkiem. Wstaw całość do piekarnika. Piecz około 20 minut w temperaturze 180 st. Podawaj na ciepło.Źródło: Świat kobiety