Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 563
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 34
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 68
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 330
Składniki
Mięso wyciągnąć z lodówki na dwie godziny przed pieczeniem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Główkę czosnku przekroić w poprzek na pół, ułożyć w brytfance razem z rozmarynem.
Wołowinę natrzeć solą i pieprzem, związać sznurkiem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso po kilka minut z każdej strony. Przełożyć do brytfanny, zalać winem, wstawić do piekarnika.
Piec przez około godzinę żeby uzyskać mięso średnio wypieczone. Jeśli chcemy pieczeń krwistą czas pieczenia należy skrócić do 45 minut, mięso dobrze wypieczone trzeba trzymać w piekarniku przez około godzinę i 15 minut.
Upieczone mięso wyciągnąć z piekarnika, przenieść na deskę i przykryć folią aluminiową na 15 minut, żeby odpoczęło.