Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 64
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 317
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 29
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 64
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 317
Składniki
Grzyby odstawić na noc do moczenia.Utłuc w możdierzu 3 dag grzybów,jałowiec i ziele angielskie.Natrzeć ołlukane mięso.Oprószyć solą i pieprzem.Piec 90 minut w temp.180 C.Przygotować kluski śląskie.Ziemniaki obrać ,ugotować do miękkości,potłuc i zostawić do ostygnięcia.Do ziemniaków dodać jajka i mąkę ziemniaczaną.Wyrobić masę.Formować malenkie kuleczki,pośrodku każdej robić wgłębieni.Gotować we wrzącej wodzie okolo 2 minuty od momentu wypłynięcia.Grzyby ugotować w wywarze ,w którym sie moczyły,odcedzić,wywar zachować.Grzyby pokroić ,dodać do zeszklonej na maśle cebuli.Zalać wywarem z grzybów i pieczeni.Zagotować,zabielic śmietaną z maką,przyprawić.Pieczeń podawać z kluskami śląskimi i sosem