Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz sprawdzonego przepisu z wykorzystaniem udek kurczaka, dobrze trafiłeś. Pieczone udka kurczaka z gruszkami i morelami z bazylią, która podkreśla smak potrawy, przygotujesz bardzo szybko. Danie jest bardzo smaczne, polecam.
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1639
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2411
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 564
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1639
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2411
Składniki
1. Udka myję, przecinam na połowę, przekładam do miski, wsypuję obie papryki, sól, bazylię, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskie czosnek, wszystko dokładnie mieszam i marynuje mięso około 1 godziny. Następnie układam w naczyniu żaroodpornym.
2. Cebulę obieram, kroję w piórka, gruszki myję, usuwam nasiona, kroję w cząstki. Cebulę, gruszki, morele układam między udkami. 3. Mięso piekę pod przykryciem 45 minut w rozgrzanym piekarniku 180°C.
4. Udka gotowe, podaję z ziemniakami i surówką. 5. Smacznego.