Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczony camembert"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 162
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5253
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 162
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5253
Składniki
Zrób chutney. Obierz i drobno posiekaj cebulę. Umyte i obrane jabłko pozbaw gniazd nasiennych, drobno posiekaj. Cukier wsyp do rondelka, skarmelizuj na średnim ogniu.
Do skarmelizowanego cukru dodaj posiekaną wcześniej cebulę, jabłko oraz musztardę z ziarnami gorczycy. Wlej sok jabłkowy oraz ocet winny. Duś całość pod przykryciem 20-30 minut.
Świeży majeranek opłucz. Część odłóż do dekoracji, resztę otrzyj z łodyżek i dodaj do chutneya. Sos zdejmij z og nia. Wymieszaj z łyżką oleju, dopraw solą oraz chili do smaku. Odstaw do schłodzenia.
Serki camembert wyjmij z opakowań. Porozkładaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Zapiekaj 5-7 minut w temp. 220 st.
Bagietkę (lub dwa paluchy pszenne) pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż pieczywo. Możesz też przyrumienić je w piekarniku. Gorące serki camembert ułóż na talerzach. Posmaruj przygotowanym chutneyem jabłkowym i obłóż grzankami. Dekoruj odłożonym majerankiem. Podawaj danie na ciepło.
czas ok. 45 min; porcja – 800 kcal, cena 4,40 złŹródło: Świat kobiety