Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pierogi z jagodami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 600
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 363
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 600
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 51
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 363
Składniki
Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Zagnieść ciasto, by było miękkie i elastyczne. Rozwałkować placek i wycinać z ciasta krążki.
Na każdy krążek nakładać po porcji jagód. Brzegi krążków bardzo dokładnie zlepiać. Zagotować w garnku lekko osoloną wodę. Na wrzątek wrzucać uformowane pierogi. Gdy wypłyną na wierzch gotować kilka minut.
Pierogi wyjmować łyżką albo cedzakiem. Najlepiej podawać je (na talerzach lub w miskach) udekorowane śmietaną.
ok. 45 minut
Pierogi można też serwować polane roztopionym masłem i posypane cukrem wymieszanym z wanilią.Źródło: Twoje Imperium