Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z kurkami"
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 561
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1573
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2345
Zrobienie tego dania jest ekspresowe. Staropolska przyprawa do kurczaka jest...
Odsłon: 561
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 1573
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 2345
Składniki
Wszystkie kurki opłucz, wrzuć na osolony wrzątek i gotuj 10 minut. Przełóż na sito, ale pozostaw wywar. Gdy przestygną, 2/3 porcji drobno posiekaj, a 1/3 pokrój.
Cebulę obierz i posiekaj. Przesmaż na oleju na złoty kolor.
Dodaj do posiekanych kurek. Wsyp bułkę tartą, sól i pieprz. Wymieszaj. Farszem nadziewaj pierogi.
Gotuj w lekko osolonej wodzie, na małym ogniu 5 minut od wypłynięcia.
Przygotuj sos: do wywaru z kurek dodaj śmietanę, żółty ser oraz mąkę. Wymieszaj. Gotuj na małym ogniu ok. 4 minut. Dopraw. Dodaj odłożone kurki.
Sos przełóż na talerz i wyłóż pierogi.
Czas: ok. 60 minut Poziom: średni Sztuki: 30, 110 kcal/sztukaŹródło: Tele Tydzień