Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pilaw z indykiem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 313
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 557
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 27
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 62
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 22
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 313
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, pokrój w cienkie słupki albo grubo zetrzyj. Cebulę obierz, posiekaj. Filet z indyka opłucz, osusz. Mięso pokrój w sporą kostkę.
W dużym garnku rozgrzej olej, wrzuć cebulę, mieszając, smaż przez chwilę. Potem dodaj ryż i smaż dalej. Gdy ziarenka ryżu zrobią się szkliste, dołóż pokrojone mięso, marchewkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Porcjami wlej gorący bulion. Dobrze wymieszaj. Pilaw przypraw do smaku solą, pieprzem oraz cynamonem i kminem rzymskim.
Zmniejsz płomień i duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Jeśli chcesz, by pilaw był pikantniejszy w smaku, przypraw go dodatkowo suszonymi płatkami chili albo ostrą papryką w proszku.Źródło: Naj