Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10528
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4909
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10528
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 896
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4909
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 837
Składniki
W podgrzanym mleku rozpuść drożdże i cukier.
Odstaw na 15 minut.
Przesiej do miski mąkę, zalej mlekiem, dodaj sól oraz oliwę i zagnieć ciasto.
Ciasto przykryj ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na godzinę.
Gdy urośnie wyłóż na posmarowaną olejem blachę.
Obierz czosnek, posiekaj i odłóż na 15 min.
Podgrzej oliwę, wymieszaj z czosnkiem i posmaruj ciasto.
Osącz tuńczyka, rozdrobnij widelcem i ułóż na wierzchu razem z pokrojonymi pomidorkami.
Posyp oliwkami i natką.
Piecz 15 minut w 225 st.C.