Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne ryżowe placki.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10520
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 894
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4906
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10520
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 894
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4906
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 836
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości około 15 minut Mięso podsmażamy w garnku, dodajemy trzy łyżki oleju i dusimy przez 30 minut Następnie mięso mielimy w blenderze na bardzo drobną masę
Mięso, mąkę oraz jajko dodajemy do ugotowanego ryżu i zagniatamy na jednolitą masę Formujemy placuszki które obtaczamy w bułce tartej a następnie smażymy na patelni do uzyskania złotego koloru Placki podajemy z śmietaną lub sosem czosnkowym. Po więcej informacji zapraszamy na bloga: www.smacznebodomowe.pl