Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane z grzybami to smaczne i sycące danie zwłaszcza o tej porze roku smakują najlepiej.
Polecam.
Odsłon: 125
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 70
Polecam.
Odsłon: 125
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 793
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 70
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce zostaw na 10 minut, lekko przechylając miskę. Po tym czasie odlej zebrany sok, przytrzymaj i przyciągnij dłonią jeszcze raz i odlej jeszcze zebrany sok. Do ziemniaków dodaj mąkę,jajka , cebulę, sól i pieprz , wymieszaj masę ziemniaczaną. Na patelni rozgrzej olej, łyżka nakładaj masę i smaż na małym ogniu około 2-3 minuty z każdej strony. Po wyjęciu układaj na ręczniki papierowe żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Grzyby obierz, oczyść i opłukaj. Na patelni rozgrzej masło dodaj pokrojoną cebulę oraz grzyby. Duś około 35 minut w razie potrzeby podłej wodą. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki,dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietanę.
Placki ziemniaczane podawaj na ciepło z dodatkiem grzybów. Smacznego.