Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Soczysty , aromatyczny pstrąg i kontrastowo lekko słodka bułka z masłem szałwiowym. Wokół unosi się zapach bazylii, szałwii, czosnku i masełka.
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 73
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 60
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 406
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 175
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 479
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 73
Sałatka makaronowa jest sycąca, uzupełniona warzywami, aromatyczna , wprost d...
Odsłon: 60
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 406
Bardzo prosta a smaczna i zdrowa surówka z 3 warzyw: sałaty lodowej, ogórka i...
Odsłon: 175
Zwykły chleb pszenny na suchych drożdżach z dodatkiem płatków owsianych. Piec...
Odsłon: 479
Składniki
Pstrągi opłukać i osuszyć. Czosnek rozetrzeć z solą. Masło wymieszać z posiekaną natką, bazylią, dodać czosnek z solą. Wszystko przemieszać. Pstrągi ułożyć na oddzielnych foliach aluminiowych. Każdą rybę lekko skropić sokiem z cytryny, środek i wierzch posmarować przyprawionym masłem, ułożyć plasterki cytryny. Folie zawinąć i grillować na patelni grillowej w 220-230 C ( grill zamknięty ). Grillować około 25-30 minut, pod koniec odwinąć folię. Bułki. Masło wymieszać z posiekanymi listkami szałwii i posmarować przepołowione bułki. Grillować kilka minut tylko posmarowaną stronę bułki.