Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pstrąg w boczku na kaszy gryczanej"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 38
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 336
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 569
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 38
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 73
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 336
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie. Odsącz, odstaw.
Pstrągi umyj, natrzyj solą, pieprzem, tymiankiem. Każdy owiń plasterkami boczku. Na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Smaż pstrągi na wolnym ogniu, aż boczek będzie rumiany i chrupiący.
Ułóż ryby na kaszy gryczanej. Podaj z sałatą posypaną miętą. Pstrągi możesz także upiec inaczej. Do środka każdej posolonej ryby włóż trochę masła, kilka gałązek natki, kawałek cytryny. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, polej stopionym masłem. Upiecz.
<strong>Sławomir Put z Wrocławia</strong>Źródło: Takie jest życie