Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam makaron z pulpecikami
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Mięso mielone doprawić do smaku solą, pieprzem i chili, dodać 2 łyżki musztardy. Wszystko razem wymieszać i "ulepić" małe kulki. Pulpeciki podsmażyć na patelni i zdjąć. Na tej samej patelni podsmażyć pokrojone pieczarki. Doprawić solą, Gdy pieczarki będą gotowe dodać pulpeciki dodać pół szklanki wody oraz pomidory z puszki. podsmażyć chwilę doprawić do smaku solą, pieprzem i chili, następnie dodawać po łyżeczce koncentratu aż do uzyskania gęstego sosu. Doprawić w razie konieczności. Podawać najlepiej do makaronu. Smacznego.