Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TAK PRZYGOTOWANYCH PULPETÓW JESZCZE NIE JADŁEŚ. MOJA RODZINA JE UWIELBIA.
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Szybkie i pyszne placuszki brzoskwiniowe gotowe w kilka chwil to świetny pomy...
Odsłon: 484
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 94
Składniki
W misce umieszczam mięso, jajko, przyprawy i bardzo dokładnie mieszam. Formuję pulpeciki i obtaczam w mące. Smażę na oleju kilka minut z każdej strony. piekarnik nagrzewam na 230 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieszczam pulpeciki oraz stare na tarce marchew, pietruszka, kapusta. Dodaję drobno pokrojony por oraz cebulę. Składniki na sos dokładnie mieszam i wylewam na całość. Zapiekam najpierw ok. 30 minut przykryty folią a później bez folii ok. 15 minut.